Login form
Sorry, User can NOT register!

Szőlőliget ökopark – Otthon a természetben

Szőlőliget ökopark – Otthon a természetben

ZÖLD MENEDÉK A VÁROSBAN

A technológiának hála elképesztő iramban változik az életünk. Ebből következik, hogy a hétköznapjainkban szeretnénk egy kicsit lelassulni, hogy élvezzük a természet nyújtotta nyugalmat. A Szőlőliget célja, hogy otthont biztosítson azok számára, akik igénylik a békés és környezettudatos életet.

AZ ÖKOPARKRÓL

A 38 hektáros ökopark jellegét elsősorban környezetvédelmi szempontok határozzák meg.

Tágas zöldövezetben helyezkedik el a Naplás-tó tájvédelmi körzete mellett, ahol a domborzati viszonyok, a terület fekvése, tájolása kedvező lehetőséget kínál az esztétikus, energiatudatos építészeti megoldásoknak.

MI VÁRJA A LAKÓKAT

Az építkezések során az energiatudatos technológia felhasználásával, a kertvárosias jelleg megőrzésével, a telkek ideális beépíthetőségével egy hosszabb időre szóló, ideális élettér, komfortzóna megteremtésére lesz lehetőségünk.

Az Egészségügyi Centrumban gyermek- és felnőttorvosi szolgáltatás keretében folyamatosan biztosított lesz a magas szintű egészségügyi ellátás. A bölcsődében-óvodában a módszertani útmutatók, szabványok, jogszabályok szerint egy modern, a mai kor elvárásainak minden tekintetben megfelelő intézményi rendszer fogadja a kisgyermekeket.

A tó, az annak közelében építendő étterem, kávézó, a hely adottságainak figyelembevételével kialakított közpark zöld környezete, mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a mindennapokból kiszakadva megtaláljuk a nyugalmat, a kikapcsolódást, a feltöltődést.

FENNTARTHATÓSÁG

A terület fosszilis energiafelhasználástól mentes, így gázhálózat nem kerül kiépítésre.

Az épületek fűtése geotermikus energiával történik, amely nemcsak környezetbarát és megtérülő befektetés, hanem a komfortérzetet is javító technológia egyben.

A parkban több mint 4 kilométeres úthálózat kerül megépítésre, továbbá 1250 méter közúttól elválasztott kerékpárút a biztonságos alternatív közlekedés számára, energia-takarékos korszerű közvilágítással.
A zöld közlekedés jegyében a park környezetében 3 db töltőállomás kerül kiépítésre az elektromos autók számára.

A területen a kommunális szennyvizet gravitációs hálózat gyűjti össze. A csapadékvizet külön hálózat gyűjti, majd egy tisztító rendszeren keresztül a parkban található tóba vezeti.

OKOSOTTHON RENDSZEREK

A családi házakban, társasházakban mindenki számára elérhetővé válhatnak a modern, okosotthonok által biztosított előnyök.